הבית היהודי מצטרף לקואליציה
פורסם באתר בתאריך: 15/07/2015

הקואליציה העירונית בבית שמש מתרחבת עם הצטרפות הבית היהודי
ראש העיר משה אבוטבול: האחדות בהתרחבות הקואליציה היא התשובה האמיתית לניסיונות הפילוג והקיטוב בהפגנה

*מר חיים בן מרגי: הישיבה באופוזיציה פוגעת בתושבים, זו מחלוקת פוליטית שאינה לשם שמים, מה שדרוש לעיר זו אחדות
*מר אליסף וורמן: אחרי שנים של מאבקים הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש, בהסכם דאגנו היטב לתושבים מכל המגזרים

שנה וחצי לאחר סערת הבחירות החוזרות, והקואליציה העירונית בבית שמש בראשותו של ראש העיר מר משה אבוטבול מתבססת ומתרחבת עם הצטרפותה של סיעת הבית היהודי.

חברי המועצה מר חיים בן מרגי ומר אליסף וורמן נציגי הבית היהודי במועצת העיר, חתמו הבוקר בטקס חגיגי על הסכם קואליציוני עם ראש העיר מר משה אבוטבול. במסגרת ההסכם יקבלו נציגי הסיעה: סגן ראש העיר בתואר, תיק חינוך דתי, תיק מורשת ישראל, תיק הקליטה, יו"ר ועדת הקליטה, ממונה על הגרעינים החינוכיים, ממונה על תנועות הנוער דתיות וחברות בוועדת תכנון ובניה.

ראש העיר מר משה אבוטבול אמר בטקס: "הצטרפות הבית היהודי זהו רגע מבורך לעיר, אנו כעת לאחר תהליך ארוך שלא היה קל לשני הצדדים, היו לנו חילוקי דעות לא מעטים אך מנגד יש לנו גם הרבה דברים משותפים, ידענו ימים וימים פחות יפים, עברנו מערכות בחירות סוערות אך אנו נוהגים בממלכתיות למען תושבי העיר מכל המגזרים.

אני מנצל הזדמנות זו כדי לקרוא לתושבים מכל המגזרים, גם מהמגזר הדתי לאומי לבוא להתגורר בעיר, יש מקום לכולם, בימים אלו אנו מקדמים שכונות חדשות סמוך לכניסה לעיר ועוד המיועדות לאוכלוסיית בית שמש הותיקה ולמגזר הדתי לאומי".

מר חיים בן מרגי חבר מועצת העיר מטעם הבית היהודי אמר: "זה לא סוד שכבר תקופה ארוכה אני חותר לכניסה לקואליציה, אך המתנתי עד שתהיה הסכמה רחבה. ישבנו גם חברינו באופוזיציה, אלי כהן, הליכוד ועוד, והסברנו להם כי הישיבה באופוזיציה אינה תורמת מאומה לציבור הבוחרים שלנו.

מטרתנו היא טובת העיר כולה, אנו רוצים למשוך לעיר אוכלוסיות נוספות, בית שמש היא עיר מצוינת, מיקום מרכזי, מזג אוויר מדהים, מערכת חינוך מהמפוארות בארץ, אוכלוסיה מצוינת, מה שחסר בעיר זה אחדות, המחלוקות הן פוליטיות שאינן לשם שמים, כעת הגיע הזמן לאחדות. אני קורא לחבריי באופוזיציה להצטרף גם הם ולשרת את תושבים הזקוקים לכך.

ברצוני להודות לראש העיר מר משה אבוטבול  על ההבנה לצרכים שלנו, ולחברי סניף הבית היהודי על הדרך המשותפת".

מר אליסף וורמן חבר מועצת העיר מטעם הבית היהודי אמר: במשך מספר שנים אני מלווה את המאבקים הפוליטיים בבית שמש, עוד מימי המטה שהקמנו לעליזה בלוך לראשות העיר, בהמשך בחבירה לאלי כהן, ואחר כך באופוזיציה לוחמת במועצת העיר. אחרי תקופה כזו הגיע הזמן לעשות חישוב מסלול מחדש, הישיבה באופוזיציה פוגעת ומשפיעה לרעה על הציבור שלנו, היום אנו נותנים סיכוי לשינוי.

בתקופה הקרובה נשב עם ראשי הקהילות השונות במגזר, במטרה לשמוע ולרכז את הבעיות ולהפיח תקווה. צריך גם להגיד את האמת שחלק גדול מהבעיות הן עתיקות ואינן קשורות להנהגת העיר הנוכחית.

אמנם יותר פופולארי לעמוד בהפגנה עם שלטי מחאה נגד העירייה, אך האחריות שלנו לתושבי העיר כולה ולבוחרים שלנו מחייבת כניסה לקואליציה. בהסכם דאגנו היטב למוסדות החינוך הדתי, לתנועות הנוער שיזכו לקבל מבני קבע מפוארים, להביא לעיר אוכלוסיות חדשות.

בסיום הטקס, הודה ראש העיר לחברי הקואליציה שויתרו על חלק מתפקידיהם וסמכויותיהם, למען הרחבת השורות ואחדות העיר.

"אני קורא גם לסיעת הליכוד להצטרף לקואליציה המתרחבת, ולסייע במאמצי השלום והאחדות בעיר ולסייע לתושבים מכל המגזרים. בתקופה האחרונה ניהלתי גם משא ומתן עם סיעת הליכוד, שוחחתי בנושא גם שרי הליכוד כץ, אלקין ועוד והזמנתי אותם להצטרף לעשיה למען הציבור, אני מקווה שבימים הקורבים נוכל לבשר גם על הצטרפותם".

בטקס השתתפו ובירכו, חברי הנהלת העיר: סגרה"ע מר שמואל גרינברג, מר שמעון גולדברג, מר ישעהו ארנרייך, מר מרדכי דירנפלד, וחברי סניף הבית היהודי.