רישום למשפחתונים לחצו לפרטים
פורסם באתר בתאריך: 17/01/2017

תושבים נכבדים
שלום רב,

אנו נמצאים במצב לא קל בו להקות כלבים, המגיעות מהשטחים שמסביב לבית שמש, פולשות לשכונות ותוקפות אנשים.

עם כניסתי לתפקיד בשבוע שעבר ערכתי, יחד עם הלוכד, תצפיות על הלהקות על מנת לנסות לאתר את מקום מחבואם ואת מסלולם.

מרבית המאמצים מרוכזים באזור נחל עין גדי-נחל חבר ורמת בית שמש, באזורים אלו נצפו לפחות 3 להקות של כלבים תוקפנים.

ברשותי רובה חצי הרדמה ואני משתמשת בו בפעילות. מאז שאושר לי (מהמשרד לבטחון פנים וממשטרת ישראל) השימוש בנשק ההרדמה נלכדו מספר כלבים.

העיריה הציבה לרשותי שני לוכדים שיעזרו לי בפעילות ואנו מזמינים בימים אלו ציוד לכידה נוסף, על מנת לייעל את הפעילות.

אנו עובדים בשעות לא שעות (השבוע עבדנו כ 12 שעות ברציפות וללא הפסקה ביום), על מנת לעקוב אחרי הלהקות וללכוד כלבים, כאמור, מספר כלבים תוקפנים נלכדו.

כלבים מטבעם מאוד חכמים וזהירים, לכן לא ניתן ללכוד את כל הלהקה בבת אחת, וכאשר נלכד כלב אחד, ייתר כלבי הלהקה מתפזרים ובורחים, ולכידתם נדחית ליום המחרת וחוזר חלילה.

מאחר ושעות הפעילות של הכלבים הללו הן בעיקר בשעות בין ערביים והבוקר המוקדמות, אני מרכזת את הפעילות לשעות אלו. יש לזכור כי לא ניתן לירות בכלבים בלילה ועל כן אנו פועלים לרכישת ציוד מתאים לשעות הלילה.

אני מבינה את המצוקה והחשש המוצדקים של התושבים ומבטיחה לכם שאנו בעירייה מתייחסים ברצינות ומשקיעים את כל המאמצים והמשאבים, העומדים לרשותנו על מנת ללכוד את כל הכלבים התוקפנים בהקדם. יש לזכור כי החוק מגביל מאוד את הפעילות נגד הכלבים המתפראים ואנו פועלים בהתאם.

אני מבקשת מהתושבים להתאזר בסבלנות, מצידנו אנו פועלים כמעט בכל יום ומנסים ללכוד אותם ומודה לתושבים על שיתוף הפעולה.

בברכה
ד"ר מאיה קמחי
הוטרינרית העירונית

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.