רישום למשפחתונים לחצו לפרטים
סגן ראש העיר שמואל גרינברג: תוך חודש יחנך החניון הראשון מתוך שלש שיוקמו ליד תחנת הרכבת
פורסם באתר בתאריך: 18/01/2017

בחניון הראשון יהיו 55 מקומות חניה חינם * חניון נוסף שהוחל כבר בהכשרתו יכיל עוד 160 מקומות חניה

חנה וסע: "מצוקת החניה ליד תחנת הרכבת בכניסה לעיר נמצאת לקראת פתרון מהיר", כך מבשר סגן ראש העיר ויו"ר ועדת התנועה שמואל גרינברג שמזה יותר משנה פועל מול רכבת ישראל ומשרד התחבורה לפתרון הבעיה המעיבה על תושבי העיר המבקשים להשתמש בשירותי הרכבת אך לא מוציאים מקום חניה זמין ליד תחנת הרכבת.

סגן ראש העיר גרינברג שנדרש לעניין קיים לפני למעלה משנה פגישה עם הנהלת הרכבת, והציב בפניהם את מצוקת החניה בבית שמש, בעוד ובמקומות אחרים הרכבת דאגה להכשיר מקומות חניה עבור משתמשי הרכבת. באותה פגישה סוכם כי גרינברג יביא מתחמים מתאימים מעיריית בית שמש, ואילו הרכבת תכשיר את המקומות על חשבונה.

בדבריו מבקש גרינברג להזכיר פגישה שנערכה לפני מספר חודשים עם שר התחבורה ישראל כץ, בה השתתפו גם ראש העיר משה אבוטבול, יו"ר ועדת תכנון ובניה משה מונטג, ועוד, במהלכה הוא העלה בעיה המעכבת את הקמתו של החניון השני, ובו במקום הרים שר התחבורה טלפון לפתור את הבעיה, ואכן מאז הנושא קיבל קידום משמעותי.

עתה העבודות כבר נמצאות בשיאן, וחניון החדש בן 55 מקומות חניה יחנך כבר בחודש הקרוב, מדובר בחניון הנמצא בסמוך למרכז ביג-פאשן, והחניה בו תהיה חינם ללא כל תשלום. העבודות להקמת החניון החדש נעשות ע"י רכבת ישראל ובמימונה.

במקביל מתחם נוסף המתאים לחניה הועמד לרשות הרכבת, ובימים אלו יוכל בהקמתו של חניון נוסף, ליד מסוף האשפה של העיריה, מדובר במתחם שבו יהיו 160 מקומות חניה, ועם השלמתו בחודשים הקרובים יוכשר גם כניסה נוספת להולכי רגל לאזור תחנת הרכבת.

לצד שני חניונים אלו, בוועדת התנועה גם הביאו תקציב ממשרד התחבורה להקמתו של חניון שלישי, חניון שיהיה מאחורי תחנת הרכבת, ובכדי להגיע משם לתחנת הרכבת יוקם גם גשר להולכי רגל. החניון הנוסף יכיל כ-250 מקומות חניה, וכבר ניתנה לכך הרשאה תקציבית מטעם משרד התחבורה.

סגן ראש העיר ויו"ר ועדת התנועה שמואל גרינברג אומר כי המצב העכשווי, שלא היו מקומות חניה מסודרים ליד הרכבת, הפריע לתושבים רבים להנות משירותי הרכבת, בפרט לאלו שנוסעים ברכבת בקביעות, ולפיכך הוא שמח לגלות את שיתוף הפעולה של כל הצדדים להביא לפתרון הבעיה, ולהסדרת תחום חניוני הרכבת.

"ברצוני להודות לשר התחבורה ישראל כץ, לראש העיר משה אבוטבול, ליו"ר ועדת תכנון ובניה משה מונטג, לאדריכלית העיר גב' יעל היימן, וכן להנהלת רכבת ישראל, על הרצון לפעול במשותף ולהביא לפתרון מצוקת החניה בתחנת הרכבת", אומר גרינברג.

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.