מליאת מועצת עיריית בית שמש אישרה את תקציב 2017
פורסם באתר בתאריך: 29/01/2017

גידול של כ-70 מיליון ש"ח *רה"ע מר משה אבוטבול: בשנה הקרובה כל תושב בעיר ירגיש את השינוי במספר תחומים *מר מרדכי דירנפלד ממונה כספים: התקציב המוגדל בא בעקבות הצלחת תכנית ההתייעלות

מליאת מועצת עיריית בית שמש אישרה את תקציב העירייה לשנת 2017 ברוב גורף למעט 2 מתנגדים בלבד מהאופוזיציה.

מסגרת תקציב 2017 גדלה משמעותית ב-69 מיליון ש"ח ועומדת על 465 מיליון ש"ח, לא כולל תקציבי פיתוח (תקציב בלתי רגיל) העומדים על כ- 300 מיליון ש"ח נוספים.

שנת הכספים 2016 הסתיימה באיזון כספי, במקום גרעון צפוי של כ-40 מיליון ש"ח, הודות לתכנית ההתייעלות בשנתיים האחרונות אותה יזם והוביל ראש העיר מר משה אבוטבול יחד עם ממונה הכספים מר מרדכי דירנפלד.

במסגרת הגדלת התקציב, ניתנו תוספות משמעותיות עבור הסעות חינוך מיוחד, יישום חוק נהרי, הגברת אבטחת מוסדות חינוך, הגדלת תקציב ניקיון הרחובות, ומעבר אגפי ההנדסה והחינוך למבנה העירייה במגדלי נעימי במטרה לשפר את השרות לתושב.

כמו כן, ישנן עלויות הכרחיות בעקבות העלאת שכר המינימום במשק, והנחיות משרדי הממשלה השונים וכן גידול בשיעורים גבוהים בכל סעיפי ההוצאות עקב אכלוס שכונות חדשות בעיר.

גזבר העירייה רו"ח אריה ברדוגו שעמל על הגשת ספר התקציב, סקר בדיון את התקציב החדש לעומת התקציבים הקודמים ואת מצבה הכספי של הרשות, "הגרעון המצטבר של העירייה עומד על 34 מיליון ₪. במהלך 2016 קיבלה העירייה הכנסות חד פעמיות בסך של כ- 20 מיליון ₪ (ארנונה מחב' נשר בגין שנים קודמות, מענק דיור לשנת 2015, מענק תיקון עיוותים, ורזרבת שר).

צפי הכנסות נוספות לשנת 2017 מתבסס על הגדלת מענק האיזון, לאור הקמת ועדה לבחינת נוסחת מענק האיזון ע"י שר הפנים, שיפוי למענק דיור, קרן לצמצום פערים בין רשויות מקומיות, ותשלום ארנונה של המכללה הלאומית לשוטרים הנמצא בימים אלו בהליך ערר.

הגזבר ציין כי הגידול המסיבי המתוכנן בבניית 30.000 יחידות דיור בפרק זמן קצר, יוצר בחובו צמיחה כלכלית, אך ללא הגדלת מקורות הכנסה העירייה לא תוכל לכלכל את צעדיה, ולכן מתמקדת העירייה בהגדלת אזורי התעשייה והמסחר של בית שמש.

ברצוני להודות לראש העיר ולממונה על הכספים, לחברי המועצה ולמנכ"ל, לאגפי העירייה ולנושאים במלאכה על שיתוף הפעולה בהכנת התקציב", סיים הגזבר.

ממונה הכספים מר מרדכי דירנפלד, אמר: "להצלחה – אבות רבים, אך ברור כי ההישג בהגדלה המשמעותית של התקציב, נעשה בעזרת כל חברי מועצת העיר וביצוע קפדני של אגף הכספים בניהולו של גזבר העירייה שהתגייסו למשימה. אכן עמדנו ביעד המאתגר שהצבנו לעצמנו והכל בסייעתא דשמיא מופלאה שלוותה אותנו על כל צעד ושעל.

לא קופת העירייה היא המרוויחה הגדולה, אלא בעיקר התושב הפשוט שבמהלך השנה הקרובה ירגיש בהחלט את השינוי בעיר. זאת בזכות תכנית ההתייעלות של השנתיים הקודמות אשר אפשרה לנו להגדיל בשנה זו את תקציבי הביצוע הרבה מעבר ליחס גידול העיר בשכונות החדשות, הגדלנו משמעותית את סעיפי השירות לתושב כמו ריבוד כבישים וטיאוט כבישים, גינון, חינוך, תרבות, ועוד".

דירנפלד הוסיף: "אני מודה לראש העיר מר משה אבוטבול ולחברי מועצת העיר על האמון ושיתוף הפעולה עם 'תכנית ההתייעלות' בשנתיים הקודמות, לצוות המקצועי  העומד מאחורי הקלעים ובראשם המנכ"ל עו"ד מתי חותה והגזבר רו"ח אריה ברדוגו על ביצוע החלטות מועצת העיר  על ההתייעלות למרות מורכבותם הרבה".

ראש העיר מר משה אבוטבול אמר בדיון: "ספר התקציב החדש כולל בתוכו בשורות טובות  בשורה ארוכה של תחומים במטרה לספק מענה ראוי לתושבי העיר, אני שמח שבשנתיים האחרונות הודות לד' ותודות למאמצים רבים מצד כל חברי ההנהלה סיימנו את השנה ללא גירעון ובצורה מאוזנת.

אנו חייבים להמשיך במגמה זו כאשר בשנה זו קיבעתי את הסיסמא "חושבים מחוץ לקופ(ס)ה" ולפעול מול משרדי הממשלה השונים לסיוע ושיתופי פעולה תקציביים אשר יחזקו את העיר.

במסגרת הסכמי הגג שחתמנו עם משרד הבינוי והשיכון ועם משרד האוצר יגיעו לעיר תקציבים רבים נוספים בסך כולל של  כמיליארד שקל אשר יושקעו בשדרוג ופיתוח תשתיות ופרויקטים רבים בעיר, וכן תקציבים נוספים מתוקף הסכמי פיתוח, מענקי פייס חדש מול ישן ועוד, בהם נוכל לפתח את העיר לאורכה ולרוחבה בכל השכונות. במאמץ משותף נבנה יחד את העיר היפה והגדולה שלנו".

בסיום דבריו הודה ראש העיר לשר הפנים הפריפריה והגליל הרב אריה דרעי על הסיוע המיוחד לבית שמש אשר נתן את אותותיו בסיום המאוזן של תקציב 2016, וביקש מחברי המועצה לרתום את קשריהם עם שרי הממשלה מכל הסיעות והמפלגות למען העיר בית שמש אשר מהווה אתגר לאומי חוצה מפלגות, כן הודה רה"ע לעושים במלאכה: ממונה הכספים מר מרדכי דירנפלד, גזבר העירייה רו"ח מר אריה ברדוגו, מנכ"ל העירייה עו"ד מר מתי חותה, לסגנים: מ"מ מר מאיר בלעיש, מר שמואל גרינברג ומר משה שטרית וכן המשנה לרה"ע מר חיים בן מרגי אשר יחד עם כלל חברי המועצה ועובדי העירייה עושים רבות להצלחת העיר בית-שמש.

מליאת המועצה

ראש העיר מר משה אבוטבול

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.