המאבק בכלבים המשוטטים
פורסם באתר בתאריך: 09/03/2017

כחלק ממכלול הפעילות המאומצת לפתרון מצוקת הכלבים המשוטטים, הורו ראש העיר מר משה אבוטבול והממונה על הווטרינר הראשי סגן רה"ע ומ"מ מר מאיר בלעיש, על רכישת כלובים מיוחדים שיוצבו באזורים בהם בעיקר נצפו הכלבים המשוטטים.

הכלובים החדשים פועלים כמלכודות עם שאריות בשר טרי המונח כפתיון, ולוכדים את הכלבים באופן שלא יגרם להם כל נזק, אלא ילכדו חיים ושלמים ויועברו לכלביה האזורית.

כזכור, בתקופה האחרונה חלה החרפה משמעותית בתופעת כלבים משוטטים בשכונות המגורים, בעיקר בשכונות החדשות הגובלות בשטח הררי פתוח.

בעקבות כך השקיעה העירייה מאמצים מרובים במיגור התופעה, תוך התחשבות במגבלות החוקיות והנחיות משרד החקלאות.

בחודשים האחרונים קלטה העירייה קלטה העירייה תקנים נוספים בוטרינריה העירונית ובימים האחרונים אף נרכש ציוד מתקדם ללכידת הכלבים המשוטטים.

מנהלת השירות הווטרינרי של העירייה, ד"ר מאיה קמחי, מסרה כי, "בתקופה האחרונה נלכדו כלבים משוטטים מהלהקות התוקפניות, דבר שהוביל לירידה משמעותית במספר הפניות ובארועי התקיפה המדווחים
.
אנו מאמינים כי המאמצים הרבים שאנו משקיעים ובמיוחד כעת בהצבת הכלובים, יעזרו בהתמודדות עם להקות הכלבים בעירנו".

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.