פרויקט קומפוסט קהילתי בית שמש יוצא לדרך
פורסם באתר בתאריך: 29/03/2017

ביוזמת היחידה לאיכות הסביבה ובהובלת הממונה מנשה אליאס החל בבית שמש מיזם סביבתי וקהילתי חדש של קומפוסט, בשיתוף פעולה עם  עיריית בית שמש ובביצוע מרכז הקיימות.

קומפוסטציה הוא תהליך טבעי של התכלות חומר אורגני והפיכתו לחומר דשן. התהליך הזה מיטיב ומעשיר את האדמה תוך שהוא מהווה פיתרון טוב לשאריות המזון שלנו, כמו קליפות של פירות וירקות, במקום השלכתן לפח הרגיל.

כשאנו משליכים את הפסולת האורגנית לפח הרגיל, היא מובלת על-ידי משאיות למטמנות זבל, שם אין לפסולת אפשרות להתכלות בצורה טובה באדמה והיא נרקבת ומשחררת לאוויר גז מתאן. הקטנת נפח הפסולת שמגיע למטמנות  יחסוך כסף וגם  עומס על כבישים וזיהום אויר שיגרם על ידי המשאיות שמובילות את הפסולת.

על-ידי הצבת קומפוסטרים בשכונות והשלכת שאריות המזון שלנו לקומפוסטר נוכל לפעול באופן רחב  יותר בעיר והקטין את כמויות הפסולת שמגיעות לאתרי הטמנה.

הקומפוסטר הוא מיכל שפתוח בתחתיתו ומאפשר התפרקות טבעית של החומר האורגני הנמצא בו. מטרת המיזם "קומפוסט קהילתי בית שמש" היא לעזור, לייעץ ולהדריך בעשיית קומפוסט בצורה טובה, לכל תושבי ותושבות בית שמש. כמו כן, דרך המיזם ניתן לרכוש קומפוסטרים מסובסדים ומוזלים ולהציבם בחצרות של בניינים, לטובת כל השכנים המעוניינים להשתמש בו, ולקבל הדרכה וליווי התהליך לפי הצורך.

למידע ועזרה, אפשר בשמחה ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק "קומפוסט קהילתי – בית שמש" או בטלפון 5665364 - 052

לרגל "יום המעשים הטובים", נקיים אירוע קומפוסט ביום רביעי, 29 במרץ, במרכז הקיימות של בית שמש שנמצא במתנ"ס זינמן. ניתן להגיע – מבוגרים וילדים - בין השעות 16:30 ו19:00 כדי ללמוד איך עושים קומפוסט ולרכוש קומפוסטרים שהוזמנו מראש.

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.