ט"ו בשבט במרכז לקשיש עם ילדי גן דוכיפת
פורסם באתר בתאריך: 11/05/2017

השנה בט"ו בשבט צעדו ילדי גן דוכיפת, שהוא גן ירוק מתמיד,  עם הגננת אירית אסולין לכיוון מרכז יום לקשיש לבוקר של נטיעות בשירה ושמחה.

היחידה לאיכות הסביבה ,יזמה את אירוע הנטיעות במשותף אם מר' מנשה אליאס חבר המועצה והממונה החדש על איכות הסביבה בבית שמש ,מר' אבי ברכה מנהל היחידה לאיכות הסביבה וגב' שרה אליהו מנהלת מרכז היום לקשיש שנענתה לאתגר.

צוות היחידה לאיכות הסביבה הביא שתילים רבים  של עצים, שיחים ופרחים על מנת לקיים יום של נטיעה משותפת ,לקשישים וילדי הגן שליד בית הקשיש.

ילדי הגן קיבלו שתילים  ונכנסו  לבית יום לקשיש בשירה, הקשישים הצטרפו לילדים ושרו יחדיו את שירי ט"ו בשבט .

לאחר מכן יצאו עובדי המרכז בשיתוף עם אנשי היחידה לאיכה"ס ובנות השרות הלאומי והכינו בורות שתילה וילדי הגן בשיתוף הקשישים שתלו את הצמחים יחדיו.

רבים מהקשישים הראו כושר בלתי רגיל ולקחו חלק פיזי בשתילה.

הילדים ביחד עם הקשישים נהנו מאוד מהבילוי המשותף ומהנטיעה יחד. היה זה  אירוע מאוד מרגש גם עבור ילדי הגן וגם עבור הקשישים, היה אפשר לראות זאת בחיוכים שלא ירדו מפני המבוגרים והילדים.

שרה אליהו, מנהלת מרכז יום לקשיש מברכת על העשייה ושיתוף הפעולה המחודש עם איכות הסביבה, מרכז יום והגנים ומציינת כי הקשישים נהנו עד מאד בשתילת שתילים לכבוד ט"ו בשבט בגינה הקהילתית של מרכז יום   .כל הצוות נרתם  ליום זה ברצון.

לאור הצלחת האירוע, ילדי גן דוכיפת יגיעו גם בפורים לשמח את הקשישים.

מדברי הגננת אירית: היוזמה המבורכת של היחידה לאיכות הסביבה תרמה רבות הן למבוגרים והן לילדים. אווירת החג הייתה משמעותית, הילדים הרגישו שהם הקטנים יכולים לעזור ולשמח את הגדולים. זוהי תחושת העצמה התורמת לביטחונם האישי. אנו רואים חשיבות רבה  בחשיפת הילדים כבר מהגיל הרך למעורבות בקהילה ועזרה לזולת, פעילות זו היא בעלת ערך סביבתי וחינוכי  רב המשמשת דוגמה לאזרחות טובה, התחשבות באחר ונכונות  לסייע לו.

בתמונות ניתן לראות את הפעילות המשותפת של הילדים והקשישים בלווי הממונה החדש על איכות הסביבה.

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.

עוד כתבות
אין כתבות בקטגוריה.