דלג >>
פסטיבל חנוכה אורות בית שמש
אושרו שמות הרחובות בשכונות החדשות ברמת בית שמש
פורסם באתר בתאריך: 22/08/2017

מליאת מועצת עיריית בית שמש אישרה את הצעת ראש העיר מר משה אבוטבול - המכהן גם כיו"ר ועדת השמות העירונית - למתן שמות לשכונות החדשות הנבנות והולכות בימים אלו ברמת בית שמש.

רמת בית שמש ה' המיועדת למגזר הכללי, תקרא 'נווה שמיר', ע"ש ראש הממשלה המנוח מר יצחק שמיר.

שמות הרחובות בשכונה יקראו בשמות חודשי השנה העבריים ועונות השנה, כדלהלן: ניסן, אביב, אייר, אב, העונות, תמוז, סתיו, אדר כסליו, טבת, אלול, חשוון, שבט, תשרי וסיון.

שמות הרחובות בשכונת רמת בית שמש ד', נקראים בשמות האמוראים, כהמשך לשכונת רמב"ש ב' בהם נקראים הרחובות בשמות התנאים.

שמות הרחובות בשכונת רמב"ש ד'1, נקראים כדלהלן: רב ששת, רב אבהו, שד' האמוראים, רבינא, רב תנחומא, רב פפא, רב זביד, רב אמי, רב אשי, רב עולא, רב אמימר, רב זירא, רבא, תלמוד בבלי. רמב"ש ד'2: רב חנן, אביי, רב שילא, ריש לקיש, רב מנשיא, רב המנונא, מר עוקבא. רמב"ש ד'3: נהרדעא, תלמוד בבלי, רב כהנא, מערבא, שד' האמוראים, פומפדיתא, תלמוד ירושלמי, רבי אבדימי, רב עמרם, רב מרי, סורא, בר קפרא.

מליאת מועצת העיר אישרה גם את פרוטוקול ועדת השמות העירונית למתן שמות לרחובות בשכונת רמת אברהם המונה הנבנית בימים אלו, כדלהלן: הרב יעקב איידלשטיין, רבה של רמת השרון, הרב ישראל גרוסמן, הרב יוסף חיים זוננפלד, הרב מִיכְל יהודה ליפקוביץ , הרב ישראל יעקב פישר, הרב משה אורי בלויא, בעל הסולם- הרב יהודה לייב הלוי .

כמו כן אושר מתן שם לצאלים בקטע מכביש 38 ועד צומת כביש 5 זכריה הנביא/שד' נהר הדן- שד' נחל נובע- ע"ש רבי נחמן מברסלב.

מתן שם לכיכר חדשה בשכונת שער העיר ע"ש פאוול פרנקל, ממפקדיו הבכירים של הארגון הצבאי היהודי במרד גטו ורשה. נהרג בקרב מול הנאצים.

מתן שם לפארק ארכאולוגי בג' 1 - גן מבוא השמש- פארק המשלב גבעת אותיות שמלווה בכתבי חידה ולימוד מהשטח.

ומתן שם לשביל בקרית בעלז בין אוהל יהושע לתכלת מרדכי - דרכי אליעזר- ע"ש הרב יעקב אליעזר דירנפלד לבקשת השכונה והמשפחה היה ממייסדי השכונה ורב ומחנך חשוב.

ראש עיריית בית שמש ויו"ר ועדת השמות העירונית הרב משה אבוטבול אמר בעת אישור ההצעה: "כמי שמלווה במשך 20 שנה את פעילות ועדת השמות העירונית בקריאת שמות השכונות החדשות הנבנות בבית שמש, אני גאה ונרגש כל פעם מחדש כאשר אנו נמצאים ברגעים היסטוריים אלו ".

להחלטת ועדת השמות בראשותו של ראש העיר משה אבוטבול, היו שותפים: מר שמואל גרינברג- סגן ראש העיר, מר מרדכי דירנפלד- יו"ר וועדת כספים, מר שמעון גולדברג- ממונה אגף שפ"ע, מר מנשה אליאס – ממונה איכות הסביבה, מר מרדכי זיידל – נציג ציבור,  ואדריכלית העיר הגב' יעל היימן.

משה אבוטבול על רקע תצא בית שמש

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.