דלג >>
פסטיבל חנוכה אורות בית שמש
כאן יוקם אגם! בתוך שנה יוקם 'פארק ירמות' בין שכונת מ'3 לרמב"ש ג'2
פורסם באתר בתאריך: 22/08/2017

הבטחת ראש העיר -אולי המפורסמת ביותר- על הקמת אגם בבית שמש, קורמת עור וגידים, וכעת מבשר ראש העיר מר משה אבוטבול על הקמת פארק ענק כשבמרכזו יעמוד האגם, בתוך פחות משנה.

בסיור מקצועי מיוחד שערך במקום ראש העיר הוצגו תוכניות 'פארק ירמות', אשר ישתרע על פני מאות דונמים ירוקים, שלב א' של הפארק יתפרס על 200 דונם, ויכלול אגם אקולוגי על פני כדונם וחצי, כחלק מהנוף הפתוח של הפארק, ויתבסס על נביעות מי תהום הקיימות במקום.

הפארק יכלול מספר מוקדי מתקני משחקים ענקיים, מחולקים בהתאמה לפי קבוצות גיל, ומערכת ענפה של שבילי הליכה להולכי רגל ושבילי אופניים אשר ישמשו גם לחיבור בין שכונת מ'3 לשכונת רמת בית שמש ג'2, כאשר בהמשך לאחר ביצוע שלב ב' של הפארק הם יחברו גם בין שכונת רמת בית שמש ה' למע"ר.

בנוסף הפארק יכלול מדשאות גדולות ברחבי הפארק, כולל בסמיכות לאגם, וכן שני חניונים ציבוריים מסודרים ושני חדרי שירותים ציבוריים לרווחת באי הפארק. תשומת לב מיוחדת ניתנה להקלה על התושבים וילדיהם כאשר באזורי מתקני המשחקים ובאזורים נרחבים נוספים בפארק יותקנו מערכות הצללה מהשמש היוקדת.

כן יוקצו בשטחי הפארק אזורים מיוחדים שישמשו לפיקניק ומנגל ויהיו מוארים גם בשעות הלילה, ואזור נוסף ישמש לגינה קהילתית, כאשר תושבים יוכלו לקבל ערוגה פרטית לגידול ירקות וצמחים.

פן ייחודי נוסף אשר ישולב בפארק, הינו שימור השרידים הארכיאולוגים נדירים שהתגלו באזורים אלו, ויעבור תהליך שימור לצורך הצגה לציבור המבקרים. כמו כן בהמשך תשולב בפארק 'פינת חי' עבור ילדי העיר.

ראש העיר מר משה אבוטבול אמר בסיור: מדובר בפירעון הבטחה נוספת לתושבי בית שמש, אשר יזכו לאגם מים שישולב בפארק עירוני ענק נוסף, הקמת הפארק נכנסת כעת לשלב הביצוע לאחר תהליך חשיבה ותכנון מפורט בהתאמה למשפחות ברוכות ילדים וצרכיהם היחודיים. בדומה לאחיו הקטן יותר 'פארק התפוח' גם 'פארק ירמות' ישמש אבן שואבת וישרת מאות אלפי מבקרים בשנה מבית שמש ומחוצה לה.

צילום קבוצתי על רקע מיקום האגם.

מבני העזר בפארק

ראש העיר על רקע האגם

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.