במעמד אלוף פיקוד העורף - העירייה חנכה את מרכז ההפעלה לשעת חרום המורחב והמשוכלל
פורסם באתר בתאריך: 19/09/2017

בטקס מכובד חנך ראש העיר מר משה אבוטבול יחד עם מפקד פיקוד העורף אלוף תמיר ידעי את מרכז ההפעלה החדש והמשוכלל לשעת חרום.

בבניית המרכז הושקעו האמצעים המתקדמים ביותר והוא בנוי לעבוד בכל מתאר שיידרש 24 שעות ביממה, בכדי לתת מענה מיטבי לתושב בכל מתאר שידרש.

לקראת הטקס, אירח ראש העיר בלשכתו את אלוף פיקוד העורף לישיבת עבודה עם אנשי אגף החרום בעירייה, אודות צרכי הבטחון בשגרה וההערכות הנדרשת לשעת חרום.

ראש העיר הציג בפני האלוף את האתגרים שעומדים בפניו בשעת חירום, חשיבות המתנדבים בעירו והכשרתם לשם שמירה על רציפות תפקודית והקשר של הרשות עם התושבים בחירום ובשגרה.

במסגרת המפגש ציין האלוף ידעי את שיתוף הפעולה המלא של העירייה והדגיש כי פיקוד העורף ימשיך בפעילותו מול הרשות להכנתה ותרגולה למצבי חירום.

אלוף ידעי הוסיף:"אני מתרשם שעשייה בטחונית היא בראש מעייניכם בהובלת ראש העיר ומנהל אגף חירום וביטחון מר צחי אלימלך וצוות העובדים. במרחב העיר קיימים אתגרים וניכר כי קיימת הבנה עמוקה של תפיסת אחראיות בתחום המוכנות לחירום. עשייה זו, מובילה לעצמאות הרשות בהענקת שירותים לאזרחיה בעת חירום, וליכולת תפקודית גבוהה יותר. אנו עומדים לצידכם ותומכים בכל שיידרש" סיכם.

מנהל אגף חירום וביטחון מר צחי אלימלך ציין כי, ראש העיר ומנכ"ל העירייה הובילו מהפך בתחום הביטחון בעיר שלא נראה ברשויות אחרות.
מחלקת הבטחון בעיריה שכללה שני עובדים עברה מהפך משמעותי, שודרדה לאגף ומונה כיום עובדים רבים ומקצועיים.

מרכז ההפעלה מציב את העיר בשורה אחת עם הרשויות הגדולות בארץ בתחום המוכנות לחירום והוא מהווה חדר פיקוד למצבי חירום שממנו ראש העיר ינהל את המאמץ לניהול העיר בשעת משבר, יחד עם בעלי התפקידים החיוניים לניהול העיר וכולל את מוקד העירייה שיעבור למרכז הפעלה בעת הצורך.

ראש העיר מר משה אבוטבול אמר: אנו זוכים להיות כעת ברגע מרגש של חנוכת מרכז ההפעלה לשעת חרום מורחב ומשוכלל.

זאת כחלק מהצבת תחום הבטחון וההערכות לשעת חרום בקדמת סדר העדיפויות העירוני.

כשרואים את התוצאה המרשימה, אני שמח ומרוצה מהחלטתי להקצות משאבים ותקציבים להקמת המרכז שיתן מענה ראוי לעיר מתקדמת בת 120.000 תושבים כן ירבו, זו גם ההזדמנות להודות לפיקוד העורף על השותפות איתנו בציודו של המבנה, ותמיד נזכור "אם השם לא ישמור עיר שווא שקד שומר", סיים ראש העיר.

את הטקס כיבדו עוד בהשתתפותם: עו"ד מתי חותה מנכ"ל העירייה, מר שמוליק קלימי מנהל מחוז ירושלים רשות חירום לאומית, מר חזי רז מנהל אגף חירום וביטחון רשויות מקומיות, נציגי משרד הפנים ובכירים נוספים.

טקס גזירת הסרט

קביעת מזוז על ידי ראש העיר

ראש העיר נושא דברים

צחי מנהל אגף ביטחון

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.