רישום מוסדות חינוך עומד
עיר ללא אלימות בית שמש מציינים את היום הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים.
פורסם באתר בתאריך: 17/12/2017

ביום שלישי 6/12/17 התקיים במרכז אשכול פייס יום עיון לציון היום הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים.

האירוע התקיים במסגרת תכנית 'עיר ללא אלימות' בשיתוף אגף הרווחה והמרכז הרב תחומי לשלום המשפחה במעמד ראש עיריית בית שמש משה אבוטבול, סגן ומ"מ ראש העיר וממונה התכנית מאיר בלעיש, מת"ח משטרת בית שמש סנ"צ רונן גורש מנהלי אגפים, עובדים סוציאליים, אנשי מקצוע בתחומים השונים, מועצת נוער עירונית בית שמש, תלמידים מבתי ספר בעיר וכו'.

מטרת היום להטמיע ולהעלות את המודעות הציבורית והקהילתית לסוגיות האלימות המופעלות כלפי נשים והדרכים הנכונות להתמודד מולן. אלימות כלפי נשים הינה תופעה חברתית חוצה מגדרים, מעמדות ועדות ואינה קשורה למצב סוציואקונומי ולרמת ההשכלה של המעורבים בה. האלימות בעלת השלכות הרסניות ופוגעת בכל התא המשפחתי ויכולה לבוא לידי ביטוי באלימות פיזית, מילולית, נפשית, מינית וכלכלית.

יום העיון חולק לארבעה חלקים:

בחלקו הראשון הוצג סרטון קצר שהופק בסיוע מועצת נוער עירונית בית שמש בנושא "זוגיות וחברות ללא אלימות" שניתן להבין מתוכו מתי אמורות להידלק אצלנו נורות אדומות בעת קשר שאינו מיטבי.

בחלקו השני של היום הובאה הצגת יחד "המחברת הצהובה של סיוון" שהוצגה ע"י אילנית דדו לנסקי שסיפרה את סיפורה האישי של סיוון ילדה קטנה המתגוררת עם אמה במקלט לנשים מוכות והדרך אותה חוו יחדיו. בסיום ההצגה ניהלה אילנית שיח עם הקהל אודות ההצגה וניתנה לקהל אפשרות לשאול שאלות בנושא.

בחלקו השלישי של היום הובאה הרצאה "מאישה אבודה לאישה מאושרת" באמצעות מירי ארגמן בסיפור חייה האישי והקשה כאשה שחוותה אלימות בחיי נישואיה והדרך הארוכה אותה עשתה עד ליציאתה מהקשר הכושל לדרך חדשה כשהיא מחוזקת, זקופה ומאושרת.

חלקו האחרון של היום נחתם במרחב הציבורי, חברי מועצת נוער עירונית בית שמש התמקמו עם עמדה בקניון ביג כשהם מחלקים פליירים לעוברים ושבים בהם מידע אודות נקודות אזהרה לקשר לקוי והפנייה למוקדי טיפול במקרה הצורך. כמו כן במהלך יום העיון הוצבו כרזות במרכז פייס ובקניון ביג בהן אמירות משמעותיות ועוצמתיות שהדגישו בצורה ברורה די לאלימות! לדוגמא: בית שמש לא תשתוק אלימות מחוץ לחוק!רק אני מחליטה על עצמי!,  שתפי אל תישארי עם זה לבד!, אני לא חפץ של אף אחד!, הרמת ידיים? חצית קו לבן!הדרך היחידה לחברות היא לא לאלימות".

נודה לכל מי שלקח חלק ותרם להצלחתו הגדולה של העיון לציון היום הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים ונשאף להמשך שיתופי פעולה. משה אבוטבול ראש עיריית בית שמש – "היום הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים הינו יום יחיד בשנה וחשוב מאוד להעצימו. העיר בית שמש פועלת לאורך כל השנה בקיום סדנאות מניעה והעצמה, ימי עיון ופעילויות קהילתיות על מנת למגר את התופעה וליצור קהילה חזקה ותומכת. מחובתנו כקהילה למנוע אלימות מכל סוג שהיא ולדאוג לשתף גורמי טיפול ולדווח במקרה הצורך. בית שמש לא תשתוק, אלימות מחוץ לחוק".

נכתב ע"י ריקי טוביאנה - רכזת שיווק והסברה.

אלימות נגד נשים

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.