רישום מוסדות חינוך עומד
'עיר ללא אלימות' בית שמש בסדנת מוגנות לגיל הבכיר
פורסם באתר בתאריך: 27/12/2017

בתחילת חודש דצמבר 2017 החלה לפעול סדנת מוגנות והגנה עצמית לבני הגיל הבכיר בעיר בית שמש במסגרת תכנית 'עיר ללא אלימות' ובשיתוף החברה למתנ"סים. הסדנה מועברת ע"י מדריכה מקצועית מעמותת "אל הלב" המומחית במיומנויות לחימה ובהגשת פתרונות מיטביים להתמודדות עם מצבי סיכון בגיל הבכיר. ידוע כי בני הגיל הבכיר הן אחת מקבוצות הגיל הפגיעות ביותר בתחום המוגנות, רבים מהנפגעים לא מדווחים על פגיעות ולרוב שותקים ומגדירים את המקרים כפרטיים וזאת בשל הקרבה לפוגעים, הרגשת חוסר האונים ותחושות הבושה העצמית. כל אלו משתלבים עם המורכבות הנתונה בתקופת ההזדקנות, הפגיעות למחלות, היציאה ממעגל העבודה והמעבר בשלבי החיים.

תכנית עיר ללא אלימות בית שמש בחרה להציג בפני התושבים בקהילה כלים מיטביים שיסייעו להם ויאפשרו להם ביטחון אישי. במהלך המפגשים מקיימת המדריכה  שיח משותף עם החברים המתנהל בגובה העיניים בו משתפים באופן גלוי מצבים בהם חשו אי נוחות או סכנה בחייהם ומגדירה בפניהם מהם מצבי סיכון, מתי ניתן לזהותם ואיך לפעול למניעתם. ידוע כי אלימות לבני הגיל הבכיר עלולה להופיע גם כרגשית, כלכלית ומילולית. במהלך הסדנה מדגימה המדריכה תרגילים להגנה עצמית המותאמים לקבוצת הגיל כגון: השימוש הנכון בקול, בידיים ובמקרי הצורך גם ברגליים. זכרו כי זיהוי נכון של התנהגויות אלימות כלפי מבוגרים ודיווח עליהם בזמן לגופים המקצועיים יכול לסייע רבות בהעלאת איכות החיים ואף בהצלתם. המשתתפים בסדנה שיתפו פעולה לאורך כל הפעילות וגילו עניין רב בנושא.

כתבה: ריקי טוביאנה שיווק והסברה עיר ללא אלימות בית שמש

מוגנות לגיל השלישי

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.