בית שמש על המפה: מבצע חלוקת מפת העיר החדשה לתושבי בית שמש הסתיים בהצלחה
פורסם באתר בתאריך: 14/01/2018

במפה החדשה מופיעות השכונות החדשות שהוקמו בבית שמש בשנים האחרונות ורמת בית שמש העתידית וכן מפת העירוב העירוני * ראש העיר מר משה אבוטבול: זוהי "מפת הדרכים החדשה" של העיר

בבית שמש מסתיים בימים אלו מבצע חלוקת מפת העיר החדשה, שהופקה בסטנדרטים גבוהים ושובצו בה גם כל האלמנטים הציבוריים שבית שמש התברכה בהם.

ראש העיר מר משה אבוטבול שהפקת המפה החדשה וחלוקתה לכל תושבי העיר נעשתה במסגרת מדיניותו לשיפור השירות והנגשת המידע, אמר כי כבר עתה למרות הזמן הקצר מאז תחילת חלוקת מפת העיר לתושבים, כבר עדים בעירייה לחשיבות היוזמה, שכן תושבים רבים הביעו את הערכתם על היוזמה, ובמיוחד על כך שמפת העיר לא נתחמת רק בשמות הרחובות, אלא נותנת מידע מלא לכל תושב על מוסדות הציבור ומיקומם. ראש העיר הביע הערכה לפועלו של דובר העירייה מר מתתיהו רוזנצוויג שהפיק וערך את מפת העיר, והטביע עליה את חותמו.

מפת העיר החדשה של בית שמש המאוגדת בחוברת מהודרת תחת הכותרת 'סיפורה של עיר העתיד', משלבת בתוכה מידע היסטורי רב על תולדות העיר, לצד אבני דרך חשובים בהתפתחותה של בית שמש כעיר העתיד ומידע שימושי. במפה שולבו גם סימוני מפת העירוב העירוני, וכן צוינו מיקומם של בתי כנסת מרכזיים, מקוואות, ישיבות ומוסדות תורה, כמובן לצד מוסדות קהילה כמו סניפי קופות החולים, מרכזי המסחר והתעשייה.

למרות שרמת בית שמש ד' וה' עדיין נמצאות בשלב שיווקי הדירות, כל הרחובות והשבילים בהן כבר קיבלו ביטוי הולם במפת העיר, כך שגם התושבים הפוטנציאלים המתעניינים בהקמת ביתם בשכונות החדשות, יוכלו לקבל מידע מושלם על שכונתם החדשה והמתפתחת.

בהזדמנות זו חזר ראש העיר על קריאתו לנרשמים הרבים להגרלות מחיר למשתכן ברמת בית שמש ד' וברמת בית שמש ה'

"כידוע שפרנסי העיר ואני קבלנו על עצמנו מדיניות עיצוב השכונות החדשות בעיר לפי מגזר ותמהיל כאשר מחד ביקשנו למנוע חיכוכים מיותרים ומאידך לתת מענים ושירותים מותאמים.

הוחלט ע"י גם בברכת גדולי ישראל מר"ן הרב עובדיה יוסף ומר"ן הרב שטינמאן זצ"ל זיע"א וכן יבדל לחיים ארוכים כ"ק האדמו"ר מבעלזא להקים שכונות גם למגזר הכללי מתוך מטרה לדאוג לכלל המגזרים ואכן יחד עם חברי חברי מועצת העיר של ש"ס דגל התורה אגודת ישראל ושלומי אמונים כמו גם חברינו מהליכוד הבית היהודי ושאר המפלגות הכלליות ליעד את רמה ד' למגזר החרדי ואת נוה שמיר למגזר הכללי ובכללם בני העיר הוותיקה הצעירים והיקרים הרוצים להקים בית בעירם.

כמו גם שמות השכונות והרחובות הותאמו כראוי, לכן אנו קוראים מתוך ידידות וחיבה תנו את דעתכם לבקשתנו והתאימו בבקשה את מקום מגורכם לתיכנון שבוצע בשכונה ע"י נציגי העיר" סיים ראש העיר.

סגן ראש העיר מר שמואל גרינברג ציין את מדיניות ראש העיר השוויונית לכל המגזרים והקהילות המתבטאת גם בתחום זה של הנצחת גדולי ישראל של כל שושלת גדולי ליטא מאז הגאון מוילנא ועד שכונת איילת השחר.

ממונה החינוך מר ישעיהו ארנרייך, הודה לראש העיר העומד בראש ועדת השמות מזה כעשרים שנה על החשיבה הרבה בכל פרט ופרט.

ממונה הרווחה מר יגאל חדד הצטרף לקודמיו וביקש כי בשכונות הבאות יונצח שמו של זקן רבני מרוקו הרב יהושע מאמן זצ"ל שנפטר השבוע.

דובר עיריית בית שמש מר מתתיהו רוזנצוויג שערך והפיק את המפה החדשה, אמר כי 'תמונה אחת שווה אלף מילים', ו'מפה אחת שווה אלף בנינים', מעיון במפה החדשה לעומת המפה הקודמת של העיר, רואים את התפתחותה והתרחבותה בית שמש, עד כי הפכה למטרופולין של ממש, הצועדת איתן לקראת היותה עיר העתיד של ישראל.

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.