השלמת המהפכה התחבורתית בבית שמש
פורסם באתר בתאריך: 23/01/2018

ר"ע בית שמש מר משה אבוטבול לשר התחבורה:

לאחר מהפכת שדרוג תשתיות הכבישים ודרכי הגישה לבית שמש הגיעה העת לשדרוג מערך הרכבות לעיר

התפתחותה המואצת של בית שמש כאחת מעיר העתיד של ישראל מחייבת הערכות והתאמה של משרדי הממשלה

ראש עירית בית שמש מר משה אבוטבול פנה לשר התחבורה מר ישראל כץ, להשלים את מהפכת שדרוג התחבורה בבית שמש, אשר כללה את סלילת כביש 38 החדש בהשקעה תקציבית גדולה של כמיליארד ש"ח וכן שורת פרויקטים תחבורתיים גדולים בעיר, כולל שדרוג הכניסה לעיר, בניית ככר האליפסה ועוד, ולדאוג גם להתאמת מערך הרכבות לצרכים הדינמיים של העיר המתפתחת.

כידוע, העיר בית שמש, הנמצאת כיום בתנופת בנייה מסיבית מתמשכת, מהווה בסיס משמעותי לפתרון מצוקת הדיור בישראל. מגמה זו צפויה אף להימשך ולהתחזק, כאשר אוכלוסיית העיר צפויה להכפיל עצמה בתוך כעשור ולעמוד על כ-250,000 נפש. ובהמשך על-פי תכניות הממשלה, היא תגדל לכדי חצי מיליון נפש.

בהתאם לכך יש לתת את הדעת על שיפור המענה התחבורתי לעיר בית שמש ולסביבתה, במסגרת התכנית הרב-שנתית להשקעה בתחבורה הציבורית בישראל, במתן מענה לדרישות החיוניות עבור העיר, כמפורט להלן:

קו הרכבת ירושלים (מלחה) – תל אביב: הקו היחיד של בית שמש סובל כבר כיום מנחיתות מובנית, הן בשל תוואי המסילה והן בשל בעיות תשתית. נחיתות זו עלולה להחריף עם תחילת פעילותו של הקו המהיר. לפיכך, ועל-מנת למזער את הפגיעה בתושבי העיר ובמבקריה, שאינם צפויים ליהנות מיתרונות הקו המהיר, וכן בכלכלת האזור כולו, נדרש ריכוז מאמץ בטיפול בנקודות הבאות:

הכפלת קטע מסילתי: בסמוך לבית שמש לכיוון תל אביב, באופן שימנע את הצורך בהמתנת הרכבות היוצאות מהעיר לכיוון תל אביב, בשל מפגש רכבות הגורם להארכת זמן הנסיעה.

שיפור הנגישות לנתב"ג: סנכרון לו"ז הרכבות המגיעות מבית שמש עם רכבת ההמשך מלוד לנתב"ג, יספק מענה הן לתושבי רמלה, לוד ודרום ירושלים, והן לתושבי בית שמש, אשר רבים מתושביה בעלי זיקה מהותית לחו"ל, המתבטאת בגידול מספר היוצאים לחו"ל וכן בפניות התושבים לעירייה בנושא.

שדרוג תוואי המסילה: צמצום הפניות וחדותן בקטע שבין ירושלים לבית שמש יאפשר הגברת מהירות הנסיעה. יש לשקול הקמת תחנות נוספות בתוואי, לרווחת תושבי הישובים הסמוכים.

רכבת קלה: כפי שהציע שר התחבורה בעבר, הארכת קו הרכבת הקלה מבי"ח הדסה עין כרם לבית שמש.

ראש העיר ציין כי היענות לקריאה זו, המשקפת את צרכיהם התחבורתיים של תושבי בית שמש והאזור, תסייע בשימור מעמדה של העיר ובמיצובה כעיר אטרקטיבית עבור תושביה ועבור עשרות אלפי התושבים המצטרפים אליה בשכונות החדשות הנבנות ברמת בית שמש, וכעוגן תיירותי וכלכלי אזורי.

יישום הצעדים המתבקשים יביא להגברת השימוש בתחבורה הציבורית, שמשמעותה צמצום בזיהום האוויר, בתאונות הדרכים ובפקקים והגברת היעילות התחבורתית. כל אלה עולים בקנה אחד עם חזון ומדיניות ממשלת ישראל וצפויים להניב פירות חברתיים, סביבתיים וכלכליים שיצדיקו את ההשקעה לאורך זמן.

לפיכך, קורא רה"ע, לעשות את כל הנדרש למימוש כלל הבקשות שהצגתי במכתבי זה כבר בשנים הקרובות, במסגרת התכנית הרב-שנתית להשקעה בתחבורה הציבורית ובתשתיות התחבורה בישראל. "אין לי ספק כי מדובר בצעדים מתבקשים אשר ראוי להזדרז בקידומם לטובת כלל אזרחי ותושבי מדינת ישראל" סיים ראש העיר.

השלמת המהפכה התחבורתית בבית שמש

מכתב רכבות

תגיות
לא קיימות תגיות לכתבה זאת.