מבצע ניתוחי עיקור וסירוס לחתולי הקהילה יצא לדרך

זו השנה השנייה שהמחלקה הווטרינרית בבית שמש מבצעת ניתוחי עיקור וסירוס לחתולי הקהילה. הדבר התאפשר בזכות הירתמותם של גורמים שונים בעירייה, ביניהם ראש העיר ד"ר עליזה בלוך, מנכ"ל העיריה איתמר ברטוב, הממונה על המחלקה הווטרינרית הרב ישראל סילברסטין, שבסיועו של רה"ע לשעבר הרב משה אבוטבול התקבל היתר הלכתי מיוחד מהרב הגאון דוד כהן שליט"א ומשרד החקלאות.

בעקבות הפעילות, העלתה אחת התושבות בעיר פוסט נרגש, וזאת לאחר שפעלה לסירוס החתולים בשכונתה. לאחר שחיפשה פתרון לריבוי החתולים בשכונתה פנתה לעירייה, שם קיבלה מענה מהיר מהווטרינרית העירונית מאיה קמחי. "ממחר יחיו ברחוב שלי 14 חתולים מסורסים", סיפרה התושבת, "אם אתם מעוניינים בטיפול לחתולים, תתקשרו ל-106 ותבקשו את יישום המבצע בשכונתכם". בסוף הפוסט התושבת הודתה לווטרינרית העירונית ולעירייה על הטיפול והסיוע.

מנהלת המחלקה הווטרינרית בעיריית בית שמש מאיה קמחי: "למען מניעת מטרד חתולים ומניעת צער בעלי חיים לחתולים חשוב מאוד לפקח ולצמצם את התרבותם. לשם כך, החתולים נאספים, מועברים למרפאה שם לאחר בדיקה וטרינרית מבוצע בהם ניתוח העיקור או הסרוס ע"י וטרינר גוי, הם מחוסנים נגד כלבת ולמחרת מוחזרים למקום ממנו נאספו. אני מודה לכל אלו שאיפשרו את המבצע הנוכחי ומזמינה אתכם לפנות בנושא העיקור אל המחלקה הווטרינרית דרך המוקד העירוני או באמצעות שליחת מייל לכתובת mayak@bshemesh.co.il . בקשתכם תירשם ונשתדל להגיע לכמה שיותר מקומות השנה".

סירוס