לקראת החלטת ממשלה לעיר בית שמש

סיור מנכ"לי משרדי הממשלה בראשות מנכ"ל משרד רה"מ יאיר פינס בעיר בית שמש

ראש עיריית בית שמש ד"ר עליזה בלוך יחד עם מנכ"ל העירייה איתמר ברטוב, גזבר העירייה אריה ברדוגו, מהנדסת העיר ענבר וייס, יועמ"ש העירייה מיקי גסטוירט וראש מנהל תפעול דודו ג'מו ארחו את מנכ"לי משרדי הממשלה בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה יאיר פינס.  המנכ"לים הנוספים שנכחו בסיור: אביעד פרידמן מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, מיכל פרנק מנכ"לית משרד התחבורה, יאיר הירש מנכ"ל משרד הפנים, נחמן אש מנכ"ל משרד הבריאות, שלומי הייזלר יו"ר מטה התכנון הלאומי, סיגל מורן- מנכ"לית משרד הרווחה, תומר לוטן מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, נעמה שולץ מנכ"לית משרד רה"מ החליפי, ינקי קוינט- מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, אלעזר במברגר מנכ"ל הרשות להתחדשות עירונית, רז פרויליך מנכ"ל משרד התרבות והספורט, ליאור פרבר סמנכ"ל פנים תכנון ופיתוח, כפיר מצוינים אגף פנים תכנון ופיתוח משרד רה"מ, מיכאל גובני סמנכ"ל שירותי דת במשרד הדתות ובכירים נוספים.

קבוצת המנכ"לים פתחה את הסיור בתצפית המשלט וקבילה סקירה על תמונת התעשייה בעיר. לאחר מכן יצא הסיור לרחוב ביאליק בעיר. כל המנכ"לים ירדו וניגשו לראות את הבניין מקרוב ולעמוד על הבעיה. מנכ"ל העירייה איתמר ברטוב נתן סקירה והציע תחילת פתרון כדוגמת זכאות לשכר דירה גם לבעלי דירות שפונו תחת צו מהנדס מבנים מסוכנים. לאחר מכן המשיך הסיור לשכונה ד' ושכונת נווה שמיר.

ראש העיר ד"ר עליזה בלוך: "זהו יום חג עבור בית שמש. ממשלת ישראל מגיעה דרך הפקידות הבכירה ביותר שלה לראות וללמד את אתגרי העיר מקרוב. ללמוד את שאלת הפיתוח הכלכלי, את שאלת הנדל"ן, את שאלת החינוך, את היות העיר קולטת עלייה. אנחנו רוצים שהעיר בית שמש תמשיך להיות עיר מעורבת וכדי שנמשיך להיות עיר מעורבת מחויבות הממשלה דרך החלטת ממשלה ייעודית צריכה להיות בהקדם. אני מבקשת מכולכם, בואו יחד נכה ברגולציה ובבירוקרטיה. אף משרד לבד לא יכול לקחת את בית שמש על הגב שלו".

יאיר פינס מנכל משרד ראש הממשלה: "בית שמש היא אירוע שנדרש מנהיגות מדרג המנכ"לים. בית שמש היא הזדמנות לשים בראש סדר העדיפות ולהציב אותה רוצים להביא החלטה בצהלך חודש דצמבר. צריך שיתוף פעולה של כל המשרדים. צריך לעשות את כל המאמץ ולהיות הכי יצירתיים שאפשר".