מפגש תושבים - סקר טבע בבית שמש

ביום ג' כז באדר ב'  3.4.19 התקיים בבניין העירייה מפגש תושבים להכרת סקר הטבע שמתבצע בחודשים אלה בעיר ביוזמת היחידה לאיכות הסביבה.

המפגש התקיים בנוכחות ראש העיר גב' עליזה בלוך  וחבר מועצת העיר והממונה על איכות הסביבה, צבי ווליצקי, שברך את המשתתפים ואמר כי ככל שהתושבים יהיו מעורבים יותר הם ידרשו להתחשב בנתוני הסקר בתכנון עתידי בעיר.

במפגש ניתן עדכון בממצאי סקר טבע עירוני המתבצע בימים אלה ברחבי העיר, על ידי חברת גיא רותם אקולוגים,

מטרות הסקר:

• ליצור תמונת מצב עירונית של תשתיות הטבע בעיר באמצעות סקרי שטח של צמחים ובעלי חיים ובחינת המערכות הטבעיות הקיימות.
  • לבנות  מסד נתונים עדכני של המערכות הטבעיות בעיר ושילובו במערכת המידע העירונית.
  • ולגבש תפישה עירונית לתכנון, שימור וניהול תשתיות טבע בעיר.

העיר בית שמש מצטרפת לתהליך שעוברות ערים רבות בארץ, תהליך שבו מתחשבים במשאבי הטבע הקיימים בתכנון העיר.

למה חשוב לשמור על הטבע בעיר? המרחב פתוח הוא נכס, הוא מעלה את  ערך הדירות באזור. אזורי הטבע משמשים את תושבי העיר  בשעות הפנאי וגם הנוף הנשקף מחלון הבית ובמהלך ההליכה ברחבי העיר משפר את בריאות התושבים.

הסקר אוסף ונותן ממצאים רבים  על עופות, יונקים, עטלפים, זוחלים, מיני צמחים ייחודיים, ארכיאולוגיה: שרידי מבנים, מערות, בורות מים ואף פסיפסים ואתרי פסולת.

במפגש הוצג בפני המשתתפים קישור לסקר באתר העירייה. למעבר לסקר לחצו כאן

כל תושב יכול להיכנס לקישור ולדווח על בעל חיים או צומח מעניין שראה, וכך ייקח חלק בסקר.