ביקור המשרד להגנת הסביבה בפרויקטים של קיימות בעיר בית שמש

ביום שני 23.12.19 הגיעו לעיר נציגי המשרד להגנת הסביבה ממחוז ירושלים ומאגף החינוך במשרד הראשי לראות חלק מהפרויקטים של עשיית מקום שבוצעו השנה בעיר, בתקצוב המשרד להגנת הסביבה והעירייה.

הביקור החל בפסל  - פינת ישיבה הנסיך הקטן שליד הספרייה העירונית.

קבלו את האורחים רותי אדרי מנהלת הספרייה ומנהל היחידה לאיכות הסביבה אבי ברכה.

רותי ספרה על התארגנות מנויי הספרייה והתושבים והרצון לעשות שינוי בחזית של הספרייה והודתה למשרד להגנת הסביבה על הקול הקורא שאפשר להם לממש את החלום.

האמנית, רינת לוק ספרה על הפסולת שמסתתרת בפסל שמהווה פינת ישיבה מקסימה. כבר עכשיו נוצרות יוזמות נוספות של סטודנטים וגורמים נוספים שרוצים להמשיך ולטפח את המקום ששנים היה מוזנח.

הביקור השני היה ברחבה האחורית של מרכז הקניות בשכונת שיינפלד, שם פגשו האורחים את אוטו פרידמן, נציג תושבי השכונה, שספר על התהליך שעברו התושבים מהרצון שלהם לשפר את מראה הגב של המרכז המסחרי עד למימושו בעזרת הקול הקורא של היחידה לאיכות הסביבה.

הקיר נצבע בצבעים מרהיבים ירוקים וכחולים ומראה את העיר בית שמש ואת תל בית שמש עם הכלניות הפורחות עליו.  הכלניות – עשויות מבקבוקי פלסטיק שנגזרו, נצבעו וחוברו לקיר ונראות למרחוק.

גם את הפרויקט הזה הנחתה האמנית רינת לוק שנבחרה לאחר שהתושבים פרסמו מכרז משל עצמם ובחרו בה .

עשיית המקום השלישית אליה הגיעו אורחי המשרד להגנת הסביבה נצפתה ברחוב דובר שלום , שם ניטעו 9 עצים, לאחר מפגשים ותיאומים של נציגת התושבים רחל רבינוביץ עם אגף שפ"ע ברשותו של יוסי נגולה ובעזרתו של מנהל מחלקת הגינון דוד איטח. רחל מכינה שלטי הסברה הכוללים ציטוטים מהמקורות,  הפונים לתושבים  לשמור על העצים ומסבירים כמה הם תורמים לחייהם בשכונה.

העשייה עדיין לא תמה, ישתלו עוד עצים ויתווספו שלטים מאירי עיניים, גם הגינה הקהילתית בסמוך תמשיך לפרוח.

כמו כן ישנם עוד 3 פרויקטים הנמצאים בעשייה  - גינות קהילתיות ברחוב הגפן, הצבת פסיפס בכניסה למתנ"ס גוונים והקמת ספריית השאלת כלי עבודה וכלי גינון במתנ"ס זינמן.

ובמקביל תושבים יוזמים וחולמים על דברים נוספים ואנו מקווים שנוכל  לאפשר להם לממש את הרעיונות בעתיד.

צבי ווליצקי, חבר מועצת העיר וממונה על איכות הסביבה מברך ומודה למשרד להגנת הסביבה , לאגף שפ"ע בעירייה ולתושבים היוזמים והעושים!