מחר: דיון מקדמי בביהמ״ש בנושא עתירת עיריית בית שמש נגד משרד התחבורה

מחר: דיון מקדמי בביהמ״ש בנושא עתירת עיריית בית שמש נגד משרד התחבורה על שירותי התחבורה הציבורית הבלתי סבירים בעיר ועל המחסור המשווע של אוטובוסים בעיר.

הדיון יתקיים מחר, יום ראשון, ה-12.1.2020, בשעה 09:30 בבית המשפט המחוזי בירושלים.
ראש עיריית בית שמש, ד״ר עליזה בלוך צפויה לשאת דברים בפתח הדיון.

כזכור, לפני מספר חודשים הגישה עיריית בית שמש עתירה מנהלית לביהמ״ש המחוזי בירושלים ובקשה למתן צו ביניים נגד משרד התחבורה על שירותי התחבורה הציבורית ״הבלתי סבירים״ ועל מחסור משווע של כ-100-170 אוטובוסים ברחבי העיר.

כאמור, מתחילת כהונתה סימנה ראש העיר, ד״ר עליזה בלוך את סוגיית התחבורה הציבורית ושירות התחבורה הציבורית בראש מעיינה. בין השאר קוימו פגישות רבות עם משרד התחבורה כדי לקדם את נושא לאחר שנים רבות של הזנחה ומחר כאמור יתקיים דיון מקדמי בנושא.
בעיריית בית שמש מדגישים כי בשנת 2017 הוציא משרד התחבורה מכרז חדש. אך המכרז תקוע בשל מחלוקות בין משרד התחבורה לבין החברות המפעילות את קווי התחבורה (סופרבוס ואגד). בכך למעשה לא מקדמים את המכרז אך מאידך אף לא מגבירים את השירות הקיים בין היתר באמצעות העברת תקציבים לאוטובוסים נוספים בעיר בית שמש.

ראש עיריית בית שמש, ד״ר עליזה בלוך: ״תושבי בית שמש הם בני הערובה של מצב התחבורה בעיר. לא מגיע לתושבים שירות ירוד של תחבורה ציבורית ואני גם לא אתן לזה לקרות. אנו מקווים שבאמצעות העתירה נשפר את השירות לתושבי העיר״.