ועד עובדי העירייה משבית, ללא כל סכסוך עבודה מאושר על ידי ההסתדרות, את ניקיונה של העיר הוותיקה ומונע את פינוי האשפה ממסוף האשפה

עיריית בית שמש רואה לנגד עיניה את רווחת התושבים ופועלת לילות כימים כדי לשפר את מצב הניקיון והתברואה ברחבי העיר.

לצערנו הרב, ועד עובדי עיריית בית שמש יצא היום לשביתה פראית, ללא כל סכסוך עבודה המאושר על ידי ההסתדרות, ומונע, באופן לא חוקי, את ניקיונה של העיר הוותיקה. בין השאר הועד מונע מעובדים בתברואה ובניקיון לנקות חלק מרחובות העיר, הועד סגר את השער של מסוף האשפה ולא מאפשר פינוי אשפה מהמסוף לאתר פינוי האשפה האזורי, דבר הגורם למפגע תברואתי הפוגע בכלל תושבי העיר.
בעירייה אף מלינים על הוועד בכך שמונע מזה זמן מה את הצבת הפחים החדשים בכל רחבי העיר לרווחתם של התושבים במקום הפחים הקיימים, וזאת ככל הנראה בשל מניעים זרים.
בעירייה מדגישים כי טענותיהם של ועד העובדים על העסקת עובדי קבלן כתגבור לעובדים הקיימים לא ברורה לנו. שכן העסקתם של עובדי ניקיון ותברואה במסגרת עבודות קבלן קיימת מזה שנים בעירייה וכי העירייה לא שינתה את הסטטוס קוו ומזה שנים ממשיכה להעסיק את עובדי הקבלן באותה המתכונת. ועל כן, לא ברור להנהלת העירייה על מה הועד נאבק ולמה דווקא עכשיו.

העירייה קוראת לוועד העובדים להפסיק לאלתר את השביתה הפראית ולחזור לשולחן למו"מ בתום לב ולנהוג לפי החוק. בעירייה אף מדגישים כי פועלים לגייס עובדים חדשים לעירייה כמו נהגים, מנופאים, עובדי רווחה וחינוך, דבר הנעשה בשיתוף עם הועד ועל פי צרכים שהעלה להנהלה.

מנכ"לית העירייה, מירה מינס: "שיפור הניקיון ומצב התברואה ובריאות התושבים עומד לנגד עיננו תמיד וכמובן שזה לצד דאגה לעובדי עיריית בית שמש המסורים. אנחנו נמשיך ונעשה הכל בכדי לדאוג לתושבינו ולטפל בניקיון העיר. אנו קוראים לוועד העובדים לשבת איתנו למו"מ בתום לב על מנת לפתור מה שדורש פתרון״