בשורה לתושבים

הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור אישרה תכנית של 1053 יחידות דיור כחלק מפרויקט להתחדשות עירונית בבית שמש. ראש העיר: ״ בית שמש ממשיכה לצעוד קדימה״

הוועדה הארצית לקידום מתחמים מועדפים לדיור (הותמ"ל) אישרה אמש תכנית התחדשות עירונית במתחם רמת לח"י בבית שמש.

התכנית מתפרשת על שטח של 40 דונם וממוקמת בצפון-מערב בית שמש, בחלקה הוותיק של העיר. התכנית כוללת 1,053 יחידות דיור שיוקמו ב-10 מבנים חדשים בגובה של 10 עד 25 קומות. מבני המגורים החדשים יוקמו במקום 8 מבני רכבת טוריים במצב פיזי ובמצב תחזוקתי ירוד ובהם 176 יחידות דיור. מתוכן 100 דירות של הדיור הציבורי בניהול חברת "עמידר".
תמהיל הדירות מגוון והוא כולל גם דירות קטנות בגודל של עד 80 מ"ר על מנת לתת מענה לאוכלוסיות שונות. דיור של הדיור הציבורי יוחלפו בדירות חדשות ולרווחת הדיירים הקיימים. מלבד יחידות הדיור, התכנית כוללת 5,200 מ"ר שיוקצו עבור שטחי ציבור לצורך הקמת בית ספר יסודי, גני ילדים, מעונות ולצרכים קהילתיים ותרבותיים שחלקם ישתלבו במני המגורים. עוד כולל הפרויקט כ-1,400 מ"ר עבור שטחי תעסוקה ומסחר.
במהלך עבודת התכנון נערכו מספר כנסים לשיתוף הציבור ונערך סקר חברתי ללימוד מאפייני האוכלוסייה במתחם. תכנון המתחם נערך תוך התייחסות להשתלבות המתחם במרקם הבינוי בשכונה, בראייה הצופה פני עתיד בשילוב תכניות התחדשות נוספות המקודמות במרחב, זאת בין היתר על ידי על שיפור הנגישות להולכי רגל ושיפור רשת הרחובות במתחם.

ראש עיריית בית שמש, ד״ר עליזה בלוך: ״בית שמש ממשיכה לצעוד קדימה, שכונת רמת לחי היא הזדמנות נהדרת לצעירים לבנות את ביתם בעיר, בשכונה מתחדשת עם קהילה חדשה שנבנית שם. שכונה שתהא מעורבת מתושבים ותיקים וחדשים היא בשורה חברתית״. עוד הוסיפה בלוך: ״הצלחנו בזמן קצר תוך שיתוף פעולה בין מנהל התכנון, התושבים והעירייה לקדם תוכנית חשובה. אין לי ספק שכחלק מהתנופה בעיר שכונה זו תאיץ גם את השכונות הנוספות״.

סגן הממונה על התקציבים ויו"ר הותמ"ל אריאל יוצר,  ציין כי "הוועדה אישרה היום תכנית נוספת להתחדשות עירונית שקודמה תוך שיתוף הדיירים והרשות המקומית, והכל בזמן שיא של 8 חודשים. תכנית זו מהווה בשורה של ממש עבור העיר בית שמש ואני בטוח שתכנית זו יחד עם תכניות נוספות המקודמות בעיר יביאו לתנופת פיתוח משמעותית בעיר".

התכנית קודמה ע"י יזם פרטי, "החברה להתחדשות עירונית" ובשיתוף עם עיריית בית שמש.

מצ"ב הדמיות של התכנית.
קרדיט תמונות : בר לוי דיין אדריכלים ומתכנני ערים.