איגרת ראש העיר לתשעה באב

אגרת ראש העיר לתשעה באב.pdf

תושבי בית שמש היקרים.

ברגעים אלו צום תשעה באב בא בשערינו. רבים רבים מדי שנה היו מתכנסים בערב זה לשיח אחר אודות מצבה של החברה הישראלית.השנה בשל נגיף הקורונה מפגשים אלו נעשים במסגרת הרשתות החברתיות. גם אנחנו באמצעות מרכז הצעירים שלנו בשיתוף עיתון "מקור ראשון" מקיימים הערב מפגש שיח. מוזמנים לצפות בו.
אנחנו נמצאים בתקופה מורכבת. מעבר לקושי הבריאותי קיימים קשיים כלכליים וקשיים חברתיים ומשפחתיים.
אני קוראת לכולנו בליל תשעה באב דווקא בשנה זו קריאה שתכליתה הכלה ואחריות משותפת. כולנו אחראים על הפלא שנקרא מדינת ישראל. לא תמיד מגזרים שונים בחברה הישראלית חייבים להסכים, אבל הסרת אחריות אינה חלק מהשיח.
לעיתים אני נשאלת:"מי ישראלי בעינייך?" אני משיבה:גם וגם. החילוני וגם המסורתי, החרדי וגם הדתי לאומי. העולה מארה"ב וגם העולה מאתיופיה. העולה מצרפת וגם העולה מרוסיה וכן גם מי ששורשיו נטועים כאן דורות. כולנו ישראלים וכולנו אחראיים לעיצובה של מדינת ישראל ולעיצובה של עירנו בית שמש. אף לא אחד מודר.
נגיף הקורונה הפך אט אט למרכיב נוכח בחיינו. לא נתכחש. גם הקשיים והמתחים שהוא מביא עמו , מעבר למורכבות הבריאותית , קיימים. דווקא בעת הזאת אל לנו לתת מקום לקיצוניות מכל סוג שהוא לאחוז בנו. שיתוף הפעולה בין מגזרים שונים בחברה הישראלית חזק יותר מאשר הטרמפ שמבקשים לתפוס עליו מחוללי מדון לרגע. החיים המשותפים, הטוב המשותף חזק יותר מכל כותרת מקרית.
רבים מדברים על הצורך לקחת משהו מימי תשעה באב. אציע כאן משהו 'קטן-גדול'. נקבל על עצמנו שכל אחד מאיתנו יאמר מילה טובה אחת לאדם אחד ביום. בעירנו יש 135 אלף תושבים. דמיינו 135 אלף מילים טובות ביום. חשבו כמה זה בשבוע, בחודש , בשנה. לא מדובר במאמץ גדול ויש בכוחו של מהלך זה לצבוע אחרת את המרחב המשותף של כולנו.
ידוע הסיפור מהמקורות אודות קמצא ובר קמצא שבגינם חרבה ירושלים. חטאם לא היה בסכסוך האישי אלא בחוסר האכפתיות לכלל והרצון להחריב את הכול בעקבות סכסוך פתיר. מה שנקח עמנו מסיפור זה הוא עוצמת האחריות המשותפת שבכוחה לבלום ולמנוע חורבן.
אני מבקשת לאחל לכל תושבי בית שמש יום מלא קשב ומשמעות.

בברכה
ד"ר עליזה בלוך