איגרת מראש העיר

איגרת מראש העיר.pdf

תושבים יקרים.

בימים אלו מלאו שנתיים לכהונת מועצת העיר ולתפקידי כראש עיריית בית שמש. אני מבקשת לעצור לרגע את מרוץ העשייה הבלתי פוסק ולכתוב לכם כאן , תושבות ותושבים יקרים , מעט ממחשבותיי בימים אלו.

יצאתי יחד עם חברי למסע הזה של הנהגת העיר בית שמש כדי ליצור תקווה, כדי לרקום חזון יחד עמכם תושבי העיר. אתם יודעים זאת היטב ועדיין חשוב שאדגיש – זו לא משימה המתרחשת במטה קסם. זו אינה משימה המתבצעת בפעם אחת. זו אבן המונחת ליד אבן בתשומת לב ובדייקנות כדי ליצור פסיפס אחד מדויק ומעורר השארה. אני אומרת פסיפס ולא תמונה. בתמונה יש אחידות. בפסיפס יש שונות המרכיבה תמונה שלימה.

שאיפתי ושאיפתנו כמועצת עיר , היא שנראה כולנו יחד את מכלול הפסיפס. כל אבן המונחת מרכיבה את התמונה הכוללת. ברורה לי הצפייה והתקווה לראות שינוי מיד. בכל פעם שאני מקדמת גינה , שיפוץ המרחב הציבורי או מקימה גן משחקים אני שומעת לעיתים למה אצלם כן ואצלנו לא? אנחנו יכולים לפרגן לשיפור ושינוי גם אם נכון לרגע זה הוא אינו מתרחש בסביבתנו. השיח והאווירה הם חלק מאיכות החיים שלנו. אני מבטיחה לכם , נגיע לכל מקום. נחזק בקרבנו את האמונה ואת הסבלנות. אני מאמינה בכם ובטוחה שזה אפשרי. מתוך אחריות רחבה ומתוך חינוך לאחריות עבור הדור הצעיר זו הראיה שאנחנו רוצים להעביר אליהם. זו המתנה שנעניק לילדינו.

אני כאן בשביל כל תושבי העיר , גם חברי למועצת העיר כאן בשביל כל תושבי העיר. לא נגביה את החומות, נמשיך לבנות גשרים. ביקורת מקדמת , תלונה היא מעכבת. מעומק ליבי אני מבקשת לומר לכם כל שכונות העיר הם כבניי. היעלה על הדעת להעדיף בן אחד על אחר? לכל שכונה , לכל קהילה התכנית שלה. אני מבטיחה כאן – אנחנו נגיע לכולם.

חשוב שאתם תושבי העיר תדעו בשנתיים האחרונות אין ממשלה בישראל. זו לא אמירה סתמית. זה תיאור מצב אבסורדי בו אנחנו מתבקשים לנהל עיר בפועל ללא משאבים מותאמים לצרכי העיר שלא לדבר על השלכות נגיף הקורונה. בתוך המציאות המורכבת הזאת אנחנו מצליחים מול משרדי הממשלה לקדם אזורי תעשייה , מיזמי תעסוקה , פיתוח אזורי תיירות ותכנון בית מלון וקידום הקמת בית חולים בעיר. קשיי היומיום לא מונעים מאתנו לתכנן את המחר.

חברי ואני עסוקים לא רק ביצירת האופק ובבניית המחר לעיר בית שמש אלא גם בשיפור הווה. אחת הסוגיות המרכזיות שמעסיקות אותי היא סוגיית הצעירים. הקמנו מרכז צעירים כדי לתת מענה בתחום הדיור, התעסוקה , השכלה גבוהה, הכוונת חיילים משוחררים. בית שמש היא כתובת לצעירים ונעשה כל מאמץ שאף צעיר לא יעלה בדעתו לעזוב את העיר. נמשיך לעמול רבות להקמת קהילות צעירים בעיר, הם האופק של כולנו.

אם נעצור לרגע ונראה את התמונה הכוללת, נראה תמונה המכילה תהליכים רבים.  נראה שם את שיפוץ העיר הוותיקה בפרויקט ישן מול חדש , את חידוש הכבישים והחלפת הצינורות בעיר, את הקמת היכל התרבות , את הבריכות שבדרך , את הספורטק, את מופעי התרבות שהיו תחת מגבלות הקורונה, את מודל השמש "מהוראה ללמידה" בו יצאו אלפי תלמידנו ללמידה במרחב, שכונות נבנות , מאות עולים הבוחרים את בית שמש עוד מחו"ל , גגות סולאריים , קירוי מגרשי ספורט , תוספת מאות כיתות , הקמת מוסדות חינוך חדשים, תוכניות לשיפור המרחב הציבורי. התמונה הזאת מרגשת. מרגש אותי לקבל משוב מתושבי העיר. משוב זו שותפות. ושאיפתי היא שלא רק נדבר על שותפות וחינוך לאחריות אלא שנמשיך לעשותה ונעמיק אותה יחד.

אני שליחה שלכם תושבים יקרים. זרוע הארוכה שלכם לבניין העיר. לא ארפה ולא אנוח עד שנגיע ליעדנו. אני סמוכה ובטוחה שנגיע יחד ליעד. אף לא אחד יהפוך את העיר בית שמש למה שאנחנו שואפים שתהיה. זו אחריות שלנו יחד ואנחנו נבצע אותה.

בברכה והערכה

עליזה בלוך