לראשונה בבית שמש: שכונת מגורים עבור משרתי קבע וכוחות הביטחון

השבוע אושרו בוועדה המחוזית 153 יחידות דיור עבור מיזם מגורים למשרתי קבע וכוחות ביטחון בבית שמש. כאשר חלק ניכר מהבתים יהיו צמודי קרקע ויהיו בשכונה היוקרתית בבית שמש, נווה שמיר המיועדת למגזר הכללי.

מדובר במיזם משותף של צה"ל, משטרת ישראל משרד השיכון, רשות מקרקעי ישראל ועיריית בית שמש.

בעיריית בית שמש ובצה"ל רואים זאת כבשורה הן לעיר בית שמש והן למשרתי הקבע בצה״ל ובכוחות הביטחון.

ראש עיריית בית שמש, ד"ר עליזה בלוך אמרה: "זוהי בשורה ענקית לעיר בית שמש, הבעת אמון בהתפתחות של העיר ושלב נוסף ביכולת שלנו לבנות כאן עתיד לדור הצעיר. מיזם המגורים למשרתי קבע יהיה בשכונה היוקרתית אשר נמצאת היום בתהליכי בניה, שכונת נווה שמיר, בה יוכלו משרתי הקבע לרכוש בתים צמודי קרקע או לחלופין דירות ברמה מאוד גבוהה בשכונה חדשה בה יהיה קאנטרי, בתי ספר איכותיים, גינות ציבוריות ועוד. אני מודה לצה"ל, למשרד השיכון ולרשות מקרקעי ישראל על שיתוף הפעולה המוצלח. אני מזמינה את אנשי כוחות הביטחון לבוא ולהיות שותפים איתנו בעיר"

מנכ"ל משרד השיכון, בני דרייפוס: "מדובר בחיזוק משמעותי על צביונה של השכונה וחיזוקה של העיר. אנחנו מברכים על ההחלטה".

ראש אגף כוח האדם, אלוף מוטי אלמוז אמר: ״צה״ל, באמצעות מנהלת המגורים, שמח להמשיך ולבנות יחידות דיור עבור משרתיו ובני משפחותיהם ברחבי הארץ.

העיר בית שמש מהווה מקום נוסף וחשוב בו אנו מקימים פרויקט מגורים מסוג זה. שכונת המגורים, יחד עם שיתופי פעולה נוספים בין צה״ל לעיריית בית שמש יצעידו ויפתחו את העיר.״